Langer genieten door je zaadlozing uit te stellen

vroegtijdige-zaadlozing-te-vroeg-klaarkomen

Geven en nemen, dat is de basis van iedere goede relatie. Dat geldt voor ieder aspect van de relatie tussen jou en je partner, en dus zeker ook voor jullie seksleven. Veel relaties lopen op den duur vast omdat het met dit aspect niet goed zit, en dan met name omdat jullie vrijpartijen veel te kort duren.

Een vroegtijdige zaadlozing is een heel ongewenst iets, en jij zal er dan ook alles aan willen doen om langer te genieten met je partner door je zaadlozing uit te stellen. Je ejaculatie uitstellen, het klinkt als een moeilijk iets – je hebt toch niet alles onder controle – maar een orgasme uitstellen is eenvoudiger dan het lijkt.

Adem in, adem uit

ejaculatie-uitstellen
Afbeelding 1: Ejaculatie uitstellen

Een vrijpartij met je partner verloopt via fases. Eerst komt de fase van seksuele opwinding. Daarna komt de actiefase, daarna komen de seksuele stimulatie en de ejaculatiefase. Wanneer je over al deze fases de controle behoudt is er niets aan de hand. Wanneer jij tijdens één van deze fases echter de controle dreigt te verliezen voel je dat de adrenaline in je lichaam toeneemt. Automatisch houd je je adem in, en dat is het moment waarop het mis gaat; je krijgt een vroegtijdig orgasme. De meest eenvoudige oefening voor jou is dus op het moment dat je een premature ejaculatie voelt opkomen; adem in, adem uit, denk eventueel even aan iets heel anders wat jou niet seksueel opwindt. Je kan je vrijpartij daardoor verlengen.

Overgevoelige eikel

Een lichamelijke factor voor een vroegtijdig orgasme is doorgaans een overgevoelige eikel. Dit kan ontstaan door een aantal factoren. Je mag dan denken aan een verkeerde masturbatie techniek waardoor je te snel klaarkomt, maar ook aan medicijngebruik wat een vroegtijdige zaadlozing als bijwerking heeft. Je zou hier iets aan kunnen doen door bijvoorbeeld een condoom te gebruiken of door een gel op je eikel te smeren die je penis tijdelijk minder gevoelig maakt. Melite Delay Gel werkt in zo’n geval heel probaat, en jij en je partner kunnen daardoor langer genieten.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*